Bokning och information inför ditt besök

Tidsbeställning

Ibland gör jag behandlingar som kräver lite stillhet och som inte kan avbrytas. Därför kan jag kanske ibland vara svår att nå, men du kan alltid lämna ett meddelande så ringer jag upp så fort jag kan. Ibland har jag lättare för att svara på mejl eller SMS. När jag inte har bokningar är det inte säkert att jag är på plats på salongen, men jag försöker vara nåbar så mycket som möjligt, måndag till fredag kl 10-18. Välkommen att höra av dig!

Att tänka på inför ditt besök

Tid

Dörren låst? Du kanske är lite tidig, och det kan tänkas att du är min första kund för dagen (även om du inte har en morgontid). Det händer också att dörren är låst när jag gör någon behandling som kräver lite stillhet. Men oftast är det inte låst vid de tillfällena, utan jag håller då till i det inre rummet och har ställt upp en skärm med en skylt som talar om att behandling pågår. Jag försöker naturligtvis alltid planera min tid noga så att du ska slippa vänta, men tyvärr lyckas det inte alltid helt. När det lyckas mindre bra hoppas jag att du vill slå dig ner en stund och ta en kopp kaffe eller te.

Dofter

Jag har en hel del kunder som är allergiska, och är själv ganska doftöverkänslig så jag vill be dig att inte använda parfym eller andra starkt parfymerade produkter när du kommer.

Vänta med gifterna

Det händer ibland att kunder som kommer till mig är helt nyfärgade med produkter jag absolut inte skulle använda i salongen. Ett nyfärgat hår innehåller stora mängder av de farliga ämnena. Om jag klipper ett sådant hår innebär det att min hud exponeras för ämnen jag behöver undvika, för att slippa få tillbaks mitt eksem. Till exempel är jag allergisk mot PPD, som finns i nästan alla hårfärger. Därför vill jag be alla att VÄNTA med färgen. Om du tänker färga ditt hår hemma eller hos en annan frisör – snälla gör inte det innan du kommer till mig, vänta till efteråt. Detta är inte en moralisk pekpinne. Du väljer själv vad du vill utsätta ditt hår och din hud för. Men jag vill också få välja att slippa. Observera att en del hårfärger som kallas ekologiska ändå innehåller några av de farligaste ämnena. Tyvärr gäller det både färger för hemmabruk och färger som används av en del ekologiska frisörer.

Kolla dina produkter. Ämnena man framför allt vill undvika i hårfärger är dessa:

  • Ämnen med p- phenylenediamine i namnet (PPD) – extremt sensibiliserande, toxiskt, lokalt irriterande, miljöfarligt.
  • Ämnen med toluene-2,5-diamine i namnet - extremt sensibiliserande, giftigt, hälsovådligt, miljöfarligt, eventuellt gentoxiskt.
  • Ämnen med resorcinol i namnet – hormonstörande.
  • 1-naphtol – starkt sensibiliserande, allergiframkallande.
  • 4-amino-2-hydroxytoluene – starkt sensibiliserande.
  • 4-amino-3-nitrophenol – extremt sensibiliserande.
  • 1-hydroxyethyl-4,5-diamino pyrazole sulfate - extremt sensibiliserande.
  • 4-amino-m-cresol - starkt sensibiliserande.
  • HC Orange no. 2
  • Hydroxyethyl-3,4-methylenedioxyaniline HCl - starkt sensibiliserande.
Se hela "svarta listan" här, eller spara ner för utskrift.

Kan jag ta med egen färg med giftigare ingredienser?

Ja det händer faktiskt att folk frågar om de kan ta med egen färg med icke gröngodkända ingredienser för att bli färgad av mig med den. Svar: NEJ det går inte. Se ovan.
Och tvärtom kan man inte heller köpa salongsfärg av mig för att färga själv hemma. Undantag växtfärgblandningar och toningar som jag har haft till försäljning periodvis.

Telefon

0431-186 80

SMS

070-359 38 91

E-post

jens@gronfrisor.com

Avbokning

Min tid är lika värdefull som din. Om du får förhinder, ändra eller avboka din tid senast 24 timmar innan. Mer om avbokning och debitering för missade tider här.

Öppet

Inga fasta tider när jag alltid är på plats på salongen, men jag försöker vara nåbar för bokning så mycket som möjligt vardagar dagtid.


Som ensamföretagare kan jag inte alltid svara när det ringer, så jag uppskattar mycket om du lämnar ett röstmeddelande eller skickar ett SMS så att jag kan få återkomma så snart jag har möjlighet.

Jag har märkt att folk oftare har oregistrerade telefonnummer, eller kontaktar mig på andra anonyma sätt. Tänk på att om du vill boka en tid vill jag veta vem det är som bokar. När någon missar en bokad tid behöver jag veta vem fakturan ska skickas till.

Jag behöver planera min tid på bästa sätt, därför har jag tidsbeställning och inte drop-in. Men titta gärna in när det är öppet. Det kan förstås ibland finnas tider samma dag. Dock inte så troligt om den enda tiden du kan är "nu".

Ej drop-in?

Jag menar ju att drop-in kallas det när man har öppet vissa tider och erbjuder folk att komma när som helst inom dessa tider, förutsatt att de sitter ner och väntar på sin tur. Du är naturligtvis välkommen att titta in till mig närhelst dörren är öppen, men chansen att jag är ledig just då är kanske liten. Råkar det finnas en lucka samma dag får du naturligtvis den tiden. Tänk på att det då är en bokning precis som alla andra, det vill säga du får betala om du av någon anledning inte kommer på avtalad tid.