IMG_7043

En livsväg som ingen plattång rått på. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i att låta andra få alltför stort inflytande över vad jag ska göra. Jag öppnade min första salong i Malmö 1987. Jag var 19 år, och det var andra tider, andra idéer. Intresset för miljö och hälsa fanns där, men det skulle ta många år innan jag började hitta fungerande former för det, just som frisör. Läs mer om min gröna väg på en annan sida.

En brokig samling andra talanger och intressen har jag odlat genom livet, utan att riktigt veta vad som skulle komma att kallas yrke, passion, hobby, extraknäck eller kall. Mycket tack vare mötet med kunder har jag upptäckt och utvecklat min förmåga att ge healing. Folk har ibland helt enkelt berättat hur det känns när jag rör vid dem. År 1996 träffade jag Rev. Laurence Harry som introducerade mig för reiki, en metod för att ge healing.

Jag har tillbringat några år på folkhögskola och sysslat med framför allt musik men även en del med foto, teckning och annan bildkonst. Jag verkar ha skaffat mig mer studieskulder än akademiska poäng, om man säger så, men de jag har, de har jag i engelska och kreativt skrivande. Skrivit på gröna hårhemsidan har jag gjort ända sen starten 2002, och den har med tiden svällt ut åt alla håll. Jag tycker det är guld värt att ha det här utrymmet att beskriva vad jag gör, och varför jag gör som jag gör. Men jag skriver också skönlitterärt, faktiskt både om hår och annat än hår.

Sång är en annan utrycksform som jag älskar att ägna mig åt. De senaste åren har jag sjungit mycket i olika körer, men även solo. Det är en sak jag gärna gör när tillfälle bjuds.

Livet är både för kort och för långt för att försöka vara någon annan än man är.

Om mig i korthet:
INFJ

Vattuman med lejonascendent
Jordapa i kinesisk astrologi

HSP  Highly Sensitive Person

Frisör sedan 1987
Reiki-behandlare sedan 1996

Studerat sång på heltid i 3 år
Ekofrisör sedan 2001
Miljöpristagare 2005
Certifierad grön frisör 2010
Älskar katter
Mobbingöverlevare
Doftöverkänslig
Äter lågkolhydrat
Har en iPhone fastlimmad i handen
Oförklarligt singel
Gillar koffeinfritt kaffe med mjölk

Favoritsida på facebook: Divine