Energibalanserande klippning

Man kan också klippa hår på ett sätt som särskilt främjar energiflödet. Det kallar jag energibalanserande klippning, eller energiklippning. Auraklippning är ett annat ord man hör ibland, som troligen handlar om ungefär samma sak. För bästa resultat görs först indisk huvudmassage, med eller utan oljor, allt efter behag. Massage gör jag aldrig framför spegeln, och många tycker det är trevligt och avslappnande att också bli klippt utan spegel. Inom feng shui anser man att speglar lätt kan störa det harmoniska energiflödet i ett rum, eftersom de förstärker allt de reflekterar.
Sedan använder jag denna lite speciella klippteknik som syftar till att skapa en naturligt balanserad och lättskött frisyr utifrån hårets egna förutsättningar, och som dessutom fyller en speciell funktion i kroppens subtila energisystem.
Man väljer oftast de frisyrer som allra bäst passar hårets naturliga fall och övriga egenskaper, och som bäst stämmer överens med de formmässiga principerna för energibalanserande klippning. Ibland kan dock befintliga hårlängder eller önskemål om frisyr etc. kollidera lite med dessa principer. Då får man kompromissa lite. Det kan med andra ord ibland vara en flytande gräns mellan en energibalanserande klippning och en "vanlig". En riktigt balanserad klippning ger ett bättre flöde och ökad balans. Många upplever skillnaden mycket påtagligt, medan andra inte gör det, eller inte bryr sig så mycket om just den aspekten av håret. Det är därför jag tycker att båda sätten att klippa är bra. Jag tycker även att en kompromiss dem emellan fungerar bra. Det gäller bara att i varje situation, utifrån de förutsättningar som råder, skapa största möjliga helhetskänsla i hårets form. Sedan kan man, som kronan på verket, göra en energibalansering som ytterligare balanserar upp och stärker energiflödet kring håret/huvudet och hela kroppens energifält. Jag har upptäckt efterhand när jag jobbat med denna klippteknik (sedan 2001) att det här momentet kan ha stor betydelse för hur energiflödet känns.

Prisexempel olika kombinationer

Energibalanserande klippning, hela paketet 920 kr
(Huvudmassage med oljor, schamponering, klippning, energibalansering)

Enbart klippning och energibalansering 580 kr


Klippning, huvudmassage med oljor, tvättning (ingen energibalansering) kortare hår 800 kr

Klippning, huvudmassage utan oljor (ingen tvättning, ingen energibalansering) 710 kr


Se mer på klippsidan om priser på schamponering, föning, styling osv.

Se mer på månsidan om hur månens faser sägs påverka håret.