Slingor

Helblondering bör man inte göra, eftersom hudkontakt med så starkt uppljusande produkter innebär risk för irritation. Däremot kan vi ljusa upp håret genom skonsam slingblekning med slinghätta eller andra slingtekniker. Slingmedlen är behagliga och har ingen skarp lukt. Det går att få vackra naturliga solblekta till guldblonda och ljusblonda nyanser. Vill man ha till exempel rödblonda eller kallare blonda toner kan man uppnå det med hjälp av kolorering i ett separat steg (alltså tillsammans två behandlingar).

En vanlig fråga jag får är huruvida man kan göra slingor i flera färger, t ex ljusa och mörka slingor om vartannat. Och det kan man förstås men här skiljer sig tekniken lite från det konventionella frisörer gör när de sätter i mörkare färg och ljusfärgning eller blondering samtidigt. När vi undviker skadliga kemikalier har vi inte tillgång till några produkter som fungerar på det sättet, men det fungerar minst lika bra att göra ljusa slingor först, och därefter färga med önskade nyanser.

 

Prisexempel slingor med hätta i kortare hår 690 kr
längre hår från 900 kr

Folieslingor medium hårlängd/hårmängd 1040 kr, längre från 1300 kr

Vill man ha både ljusa slingor och färg görs det i två steg och då blir priset på den ena behandlingen 25% lägre.

Vid ljusa slingor rekommenderas starkt att man samtidigt gör en behandling med ProCortexx som skyddar håret under processen. Behandlingen skapar nya bindningar samtidigt som hårets befintliga struktur skyddas, och hårets styrka, elasticitet och motståndskraft ökar. Läs mer här.

Prisexempel (utöver slingpriset) kort/lite hår 100 kr, längre/mer hår 200 kr, långt/tjockt hår 300 kr.