Icke oxidativ hårfärgning

Klassisk toning eller semi-permanenta hårfärger passar bäst när man vill prova att förändra sin hårfärg utan att göra det permanent. Färgen täcker inte helt, och den tvättas ur mer eller mindre på ett antal veckor, lite olika från hår till hår. Runt 6-12 tvättar kan vara ett riktmärke. Den ger inte någon skarp kant vid utväxten.
Toningarna innehåller syntetiska pigment, och är baserade på ekologiskt certifierade ingredienser som hjälper till att vårda och återfukta håret under färgningen. Ingen oxidation sker, och färgerna innehåller med andra ord inte väteperoxid, och inte heller toluendiaminer, fenylendiaminer (PPD), resorcinol, parabener eller ammoniak. De bör tålas bra av dem som är allergiska mot vanliga oxidationsfärger. Finns även till försäljning för hemmabruk.

New Generation kallas en ny typ av direktfärger som kännetecknas av bra täckförmåga och fantastisk lyster , som fäster i hårstråna genom en fysikalisk process. Ingen oxidation sker, och färgerna innehåller med andra ord inte väteperoxid, och inte heller toluendiaminer, fenylendiaminer (PPD), resorcinol eller ammoniak. De bör tålas bra av dem som är allergiska mot vanliga oxidationsfärger.

Många kunder tycker de här färgerna klarar sig mot solblekning och urtvättning bra mycket bättre än alla "vanliga" färger. De fungerar som permanent färg i de flesta fall, i några situationer mer som semi-permanent. De har också tillräcklig täckförmåga i de flesta situationer, och det brukar inte vara något problem att få exempelvis mörka bruna eller nästan svarta nyanser på grått eller vitt hår. Man kan däremot inte med dessa färger få ljusare nyanser än håret redan har, utan då får man först göra ljusare slingor och därefter färga in i önskad färgton.

Prisexempel färg
kort hår 710 kr
längre hår från 910 kr


Enbart utväxtfärgning i kort hår 660 kr, medel 685 kr och långt hår 710 kr. Vill man en gång emellan snabbt fixa till den mest synliga utväxten, vid tinningarna, luggen, benan etc. kostar det 520 kr.

Vill man ha både ljusa slingor och färg görs det i två steg och då blir priset på den ena behandlingen 25% lägre.

Lite info om avfärgning här.