Hur mycket är din tid värd?

Tänk dig själv… du får besked av arbetsgivaren att du ska jobba en viss dag. Du åker dit, gör det du ska, gör ditt bästa för att alla ska bli nöjda och glada. Under dagen visar det sig att du inte kommer att få betalt för alla timmarna du skulle jobba. Arbetsuppgifterna fanns trots allt inte, och du får nöja dig med att sitta sysslolös utan betalning, och vänta på att det ska komma mer jobb för dig att göra.

En annan dag kanske du åker till arbetsplatsen enbart för ett par timmars jobb. När du kommer dit visar det sig att det inte blev något jobb. Och inget betalt. Kostnaden för att ta dig dit får du dock stå för själv, och du har gått back ganska rejält, dels ekonomiskt men du har också slösat bort en massa tid helt i onödan, som du kunde använt bättre.

När du då och då påpekar för arbetsgivaren att du gärna vill ha betalt för din tid, och gärna vill veta åtminstone dagen innan om du ska eller inte ska jobba, händer det ibland att du i stället får en utskällning för din oförskämdhet, och får veta att hen minsann tänker anlita någon annan fortsättningsvis.

Så som denna arbetsgivare beter sig lyckligtvis inte de flesta av mina kunder, men någon gång händer det tyvärr. Jag skriver detta för att försöka förklara varför jag gärna vill att du – om du inte kan komma på din avtalade frisörtid – ändrar eller avbokar den senast 24 timmar innan, så att jag får en rimlig chans att boka in någon annan. Jag hoppas på din förståelse för att jag annars behöver ta betalt för den. Min tid är lika mycket värd som din.

Info om debitering av missade tider här.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln