Helt naturlig fejkblondin?

Jag får ofta frågan om man kan färga håret ljust helt naturligt. Först och främst är det ju så att man färgar eller tonar inte håret ljust — det måste blekas för att bli ljusare. Enkelt uttryckt: färga eller tona innebär att tillsätta pigment, bleka innebär att ta bort pigment. Det finns produkter som både ljusar upp och tillsätter pigment samtidigt, men i princip inga som är fria från skadliga kemikalier.

Och ja, något lite kan man ljusa upp helt naturligt med hjälp av citron. Prova själv hur stor effekten blir! Och sedan kan vi konstatera att minst 99% av de kunder som vill ha ljusare hår nöjer sig inte med citroneffekten. Man står inför valet att använda ett uppljusande slingmedel som inte är naturligt, men inte heller skadligt vid rätt användning — eller avstå från att göra håret ljusare. Det finns med andra ord inget helt naturligt alternativ att göra dig till en fejkblondin. Men det går att göra på ett ok sätt. Valet är ditt.

Men en grön frisör kan väl göra slingor med lera?
En del frisörer påstår att de bleker med lera, blomsterpigment, silke, vegetabilisk olja och allt möjligt. De kan mycket väl använda en produkt som innehåller dessa saker, men du kan vara helt säker på att det inte är de ingredienserna som ljusar upp håret.

Läs mer om detta:
Om slingbehandlingar
Kan man bleka hår med lera?
Vad innebär det att en hårprodukt är ekologisk?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Gunilla Lindberg » Den gröna djungeln:  ”Hej Jens!!! Vilken lycka att jag hotade dina sidor. Tack tack och tusen ggr tack..”

  • Anna » Färga ögonbryn och fransar:  ”Hej! Vet du om detta finns när man vill färga hemma själv eller vet du någon sal..”

  • Eko-Lena Jansson » Kemisnack:  ”Gillade de där ,kunde inte sagt de bättre själv Ta gärna upp skillnaden mellan ..”

  • Petra » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående ovanstående inlägg som du..”

  • Carina Lagerstedt Nilsson » Den gröna djungeln:  ”Jag måste säga att det här var det bästa jag läst på mycket länge :-) Vanligtvis..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln