Helt naturlig fejkblondin?

Jag får ofta frågan om man kan färga håret ljust helt naturligt. Först och främst är det ju så att man färgar eller tonar inte håret ljust — det måste blekas för att bli ljusare. Enkelt uttryckt: färga eller tona innebär att tillsätta pigment, bleka innebär att ta bort pigment. Det finns produkter som både ljusar upp och tillsätter pigment samtidigt, men i princip inga som är fria från skadliga kemikalier.

Och ja, något lite kan man ljusa upp helt naturligt med hjälp av citron. Prova själv hur stor effekten blir! Och sedan kan vi konstatera att minst 99% av de kunder som vill ha ljusare hår nöjer sig inte med citroneffekten. Man står inför valet att använda ett uppljusande slingmedel som inte är naturligt, men inte heller skadligt vid rätt användning — eller avstå från att göra håret ljusare. Det finns med andra ord inget helt naturligt alternativ att göra dig till en fejkblondin. Men det går att göra på ett ok sätt. Valet är ditt.

Men en grön frisör kan väl göra slingor med lera?
En del frisörer påstår att de bleker med lera, blomsterpigment, silke, vegetabilisk olja och allt möjligt. De kan mycket väl använda en produkt som innehåller dessa saker, men du kan vara helt säker på att det inte är de ingredienserna som ljusar upp håret.

Läs mer om detta:
Om slingbehandlingar
Kan man bleka hår med lera?
Vad innebär det att en hårprodukt är ekologisk?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Doria » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej, tack för denna viktiga information. Som du skriver, säljare är inte insatta..”

  • Christina » Lite om avfärgning:  ”Tack Jens för svar. Då är sk fysikaliska färger inte henna heller? Jag trodde ho..”

  • Christina » Lite om avfärgning:  ”Vad använder du för typ av "avfärgning" i detta exemplet? Fungerar det på all vä..”

  • Angela » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej och tack för ett väldigt bra inlägg. Jag försöker hitta en hårfärg som är s..”

  • Gunilla Lindberg » Den gröna djungeln:  ”Hej Jens!!! Vilken lycka att jag hotade dina sidor. Tack tack och tusen ggr tack..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln