MCS Awareness

Maj månad är MCS Awareness Month - en hel månad med fokus på Multiple Chemical Sensitivity. Vad är då det? På svenska kan man säga kemisk intolerans, men man pratar också om doftöverkänslighet, mögel och sjuka hus, SBS (Sick Building Syndrome). Så här står det på MCS Swedens hemsida:

Är man en gång skadad innebär det att man reagerar på mycket låga doser av en kemikalie (parfymer, tobaksrök, avgaser, mm). Det betraktas som ett dolt handikapp då effekterna blir så omfattande att man ofta begränsas i sin tillgänglighet i vardagen.

 

Jag har själv problem med en del av de här sakerna, och mår ibland väldigt dåligt av andras parfymer och tobaksrök. Jag är jätteglad om mina kunder väljer att komma till mig oparfymerade, inte minst med tanke på att så många andra människor har mycket värre besvär än jag.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Angela » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej och tack för ett väldigt bra inlägg. Jag försöker hitta en hårfärg som är s..”

  • Gunilla Lindberg » Den gröna djungeln:  ”Hej Jens!!! Vilken lycka att jag hotade dina sidor. Tack tack och tusen ggr tack..”

  • Anna » Färga ögonbryn och fransar:  ”Hej! Vet du om detta finns när man vill färga hemma själv eller vet du någon sal..”

  • Eko-Lena Jansson » Kemisnack:  ”Gillade de där ,kunde inte sagt de bättre själv Ta gärna upp skillnaden mellan ..”

  • Petra » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej Jag skulle vilja komma i kontakt med dig angående ovanstående inlägg som du..”

Bloggarkiv

Etikettmoln

-