MCS Awareness

Maj månad är MCS Awareness Month - en hel månad med fokus på Multiple Chemical Sensitivity. Vad är då det? På svenska kan man säga kemisk intolerans, men man pratar också om doftöverkänslighet, mögel och sjuka hus, SBS (Sick Building Syndrome). Så här står det på MCS Swedens hemsida:

Är man en gång skadad innebär det att man reagerar på mycket låga doser av en kemikalie (parfymer, tobaksrök, avgaser, mm). Det betraktas som ett dolt handikapp då effekterna blir så omfattande att man ofta begränsas i sin tillgänglighet i vardagen.

 

Jag har själv problem med en del av de här sakerna, och mår ibland väldigt dåligt av andras parfymer och tobaksrök. Jag är jätteglad om mina kunder väljer att komma till mig oparfymerade, inte minst med tanke på att så många andra människor har mycket värre besvär än jag.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Maria » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej; har använd Herbatint de sista tiden ( märkte hår avfall? Vet du vad bör man..”

  • Doria » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej, tack för denna viktiga information. Som du skriver, säljare är inte insatta..”

  • Christina » Lite om avfärgning:  ”Tack Jens för svar. Då är sk fysikaliska färger inte henna heller? Jag trodde ho..”

  • Christina » Lite om avfärgning:  ”Vad använder du för typ av "avfärgning" i detta exemplet? Fungerar det på all vä..”

  • Angela » Farliga ekologiska hårfärger:  ”Hej och tack för ett väldigt bra inlägg. Jag försöker hitta en hårfärg som är s..”

Bloggarkiv

Etikettmoln

-